Rehabilitasyon Kürü (Nörolojik, ortopedik, romatolojik )

 
Rehabilitasyon kürlerinden yararlanacak  hastalar önce muayene edilir. Hastalıkları hakkında detaylı bilgiye sahip olunur, Böylece, kireçlenmeler, iltihaplı romatizmalar, yumuşak doku romatizmaları, mekanik bel ve boyun problemleri, çalışma şart ve ortamına bağlı ağrılı tablolar, ortopedik problemler, kırık sekelleri, ameliyat komplikasyonları, spor yaralanmaları, bazı kas hastalıkları, nörolojik hasarlanmalara bağlı problemlere sahip hastalar için  hangi tedavi yöntemlerinin uygulanacağı tespit edilir. 

Doktor muayenesiyle tespit edilen haftalık 30'un üzerinde tedavi uygulaması mevcuttur. Örneğin ; rehabilitasyon havuzları uygulamaları, çamur sarmalama, elektroterapiler, stimülatörler, birebir egzersizler, aletli egzersizler, tıbbi masajlar, dirençli su içi yürüyüşler, su içi basınçlı masajlar ....

Bir kaplıca kürü genellikle 21 gün olarak benimsenmiştir. Ancak bu süre hastanın koşullarına göre iki hafta veya bir haftaya kadar indirilmektedir. Oysa ilk hafta termal faydanın yeni oluştuğu dönemdir. Kürün beklenilen amaca ulaşması için üç haftadan az olmaması gerekir, hatta rehabilitasyon hastalarında bu süre 5-6 haftaya kadar uzatılabilir. Kaplıca suları içerdikleri mineral elektrolitler ve radyasyon gibi özellikleri dışında su sıcaklıkları 33-42C’ arasında ayarlanmalıdır. Banyo süresi veya suda kalma süresi 5 ile 20 dakika arasında değişmektedir. Suda kalma süresi 20 dk geçmemelidir. Saatlerce suda kalmak yarardan çok zararlı olabilmektedir.