Kol Robotu

 
Kol Robotu
Beyin ve omurilik felci ya da sinir yaralanması gibi herhangi bir sebeple kolunu kullanma kabiliyetini yitirmiş ya da yeterince kullanamayan hastalarda omuz çevresi, dirsek çevresi, el bileği çevresi ve elin kaba kavrama kaslarının kuvvetini artırıp koordine şekilde çalışmalarını sağlayarak kol hareketlerinin yeniden kazanılmasını ve yemek yeme, kıyafetlerin giyip çıkarılması gibi günlük yaşam aktivitelerinde kolun daha iyi kullanılabilmesini sağlayan ileri teknoloji ürünü bir cihazdır.

Kol robotu hangi hastalıkların tedavisinde kullanılabilir.?
- İnme ( Beyin Felci)                 - Serebral Palsi ( Çocuk Beyin Felci)
- Omurilik Felci                         - Sinir Yaralanmaları (Brakiyal Pleksus vbg.)
- Multipl Skleroz

Kol robotu nasıl tedavi eder ?
Hastalık ya da yaralanma nedeniyle bozulmuş sinir iletiminin, bol tekrarlı ve belirli bir amaca yönelik hareketler yaptırıp, iletimin yeniden kazanılmasına yardım ederek gösterir. Cihaz tarafından yaptırılan bu hareketler sonucunda koldan ve elden kaynaklanan sinir sinyaller hasarlı sinir, omurilik ve beynin ilgili merkezlerine giderek oraların yeniden aktive olmalarına, sinir iletimi için yeni bağlantıların oluşmasına ya da hasar görmüş bölgelerin etrafındaki sağlam bölgelerin normal kol aktivitelerini gerçekleştirecek şekilde yeniden organize olmasını sağlayarak tedavi eder.

Kol robotu tedavisi çocuk hastalarda uygulanabiliyormu?
Çocuk Hasta Rehabilitasyonunda kol robotu kullanımı oldukça güvenli olması, çok tekrara izin vermesi, sanal gerçeklik modülleri ile oyun gibi algılanarak tedaviye uyumu artırması, el-göz koordinasyonunu geliştirmeye yardımcı olması nedeniyle hızlı ve etkili bir tedavi olanağı sağlamaktadır.

Kol robotu tedavisinin avantajları nelerdir ?
Sistem, robotik olmayan tedavi teknikleriyle kıyaslandığında 10 kata kadar daha hızlı ve etkin tedavi sonuçları sağlamaktadır.
5 farklı çalışma modu sayesinde birbirinden çok farklı ciddiyet seviyelerdeki hastaların rehabilitasyonu için ideal çözümler sunar.
Sistem, çalışma ve zorluk seviyelerini kademeli olarak artırarak hastanın rahatsızlığının ciddiyetine göre tedavinin şekillendirilmesine olanak tanır.
Hastaların rahatsızlığının ciddiyetine göre adapte edilebilen yüksek etkinliğe sahip egzersizler ve eğlenceli oyunlar sayesinde motivasyon artışı yaratmaktadır.
Doğru değerlendirme ve gelişim analizleri ile uygun tedaviyi şekillendirir.
Kişiye göre ayarlanabilen tedavi parametreleri ile en etkin tedavinin gerçekleşmesini sağlar.