Yürüyüş Robotu

Yürüme robotu, yürüme yeteneğini kaybetmiş ya da denge problemi nedeniyle yürüyemeyen, güçlükle yürüyebilen kişilerde normal yürümeyi ritmik bir biçimde ve çok tekrarla yaptırır ve buralardan kaynaklanan sinir sinyalleri omurilik ve beynin ilgili merkezlerine giderek oraların yeniden aktive olmalarına, sinir iletimi için yeni bağlantıların oluşmasına ya da hasar görmüş bölgelerin etrafındaki sağlam bölgelerin yürümeyi gerçekleştirecek şekilde yeniden organize olmasını sağlayan ileri teknoloji ürünü bir cihazdır.

Yürüme robotu aşağıdaki hastalıkların tedavisinde kullanılır.
İnme (Beyin Felci)
Omurilik Felci
Serebral Palsi (Çocuk beyin felci)
Travmatik Beyin Hasarı
Parkinson Hastalığı
Multipl Skleroz
Transvers Miyelit
Guillan Barre Sendromu
Kalça ve diz protez ameliyatları sonrası
Ön ve Arka Çapraz Bağ Ameliyatları Sonrası

Yürüme robotu tedavisi çocuk hastalarde uygulanabiliyormu ?
Çocuk Hasta Rehabilitasyonunda yürüyüş robotu kullanımı oldukça güvenli olması, çok tekrara izin vermesi, sanal gerçeklik modülleri ile oyun gibi algılanarak tedaviye uyumu artırması, hem yürüyüşe hem el göz koordinasyonunu geliştirmeye yardımcı olması nedeniyle hızlı ve etkili bir tedavi olanağı sağlamaktadır.

Yürüme robotu tedavisinin avantajları nelerdir.?
Bu cihazla yapılan tedavilerde normal tedavi programlarına göre çok kısa zamanda çok yoğun bir yürüme egzersizi yapılabilmekte bu da tedavi süresini kısaltmaktadır. Ayrıca cihazın sensörleri sayesinde hastanın hangi kaslarında daha çok güçsüzlük olduğu saptanabilmekte ve o kasların daha fazla güçlendirilmesi sağlanabilmektedir.
Cihaz hastayı normal fizyolojik insan yürüyüşüne uygun şekilde yürüttüğünden yürüme güçlüğü çeken ya da yanlış yürüyen hastaların yürüme biçimini düzeltebilmektedir. Normal yürüme otomatik olarak yapılan bir eylemdir, bunun için düşünmeyiz, cihaz sanal gerçeklik modülü sayesinde tıpkı sağlıklı insalarda olduğu gibi hastanın yürümesine odaklanmaksızın otomatik ve ritmik bir biçimde yürümesini sağlar.
Ayrıca hasta yürürken elleriyle de karşısındaki ekranda bir takım görevleri yerine getirdiğinden el göz koordinasyonunun da gelişmesine yardımcı olur.
Cihaz hastaya uygulanan tedavi ve yürüme hızı, adım genişliği gibi parametreleri kaydettiği için hastanın iyileşme sürecinin objektif olarak takip edilebilmesini sağlar.