TALEP FORMU

Yağ Enjeksiyonu

Vücudumuz ve özellikle yüzümüzdeki hacim kaybı, çökme, derin çizgi ve kırışıklıkların çözümü için kullanılan dolgu maddelerinin hem doğal hem de daha kalıcı bir alternatifi, kendi yağ dokumuzdur. Çoğumuzun eritmek için uğraştığı yağlarımız, estetik ve rekonstrüktif işlemler sırasında bizim için çok kıymetli bir dokudur.

Yağ enjeksiyonu işlemi, vücudun yağı bol olan bir bölgesinden alınan yağ dokunun yani yağ hücrelerinin, ihtiyaç olan bölgeye transferidir; yani bir çeşit, kişinin kendi vücut sınırları içinde yapılan doku naklidir. En sık kullanım alanı yüzdeki derin çökmeler ve yüze hacim kazandırılması olsa da, aslında birçok anatomik bölgenin tedavisi için kullanılabilir. Popo bölgesinin belirginleştirilmesi, meme büyütülmesi, çarpık bacak tedavisi, el gençleştirme işlemleri sırasında kullanımı birkaç örnek olarak sıralanabilir. Yüzde ise en çok elmacık kemiklerinin belirginleştirilmesi, gözaltı çukurlarının tedavisi, ağız ve burun kenarlarındaki çökmeler için kullanılır. Ayrıca değişik travma ya da yaralanmalar sonucu oluşan bazı defektler, doku çökmelerinin tedavisinde de kullanılır.

Transfer edilen yağ doku canlı hücreler içerir. Yağ dokunun yoğun olarak bulunduğu karın, bacak, basen gibi alanlardan,3-4 mm.yi geçmeyecek şekilde açılmış cilt deliklerinden girilerek özel hazırlanmış ince aletlerle aspire edilen yağ, enjeksiyon için hazırlandıktan sonra, verileceği bölgeye göre değişmekle birlikte, 1-1,5 mm çaplı çok daha ince kanüllerle enjekte edilir. Bu işlem sadece lokal anestezi ya da sedasyon altında yapılabilir. Verilen yağ dokunun bir kısmı zaman içinde eriyecek, kalan kısmı ise ömür boyu o bölgeye ait olacaktır. Eriyen ve kalan kısım miktarı %30-70 arasında değişebilmektedir. Bu oran yağın alınması ve verilmesi esnasında gösterilen hassasiyet kadar, kişinin bünyesine de bağlıdır.