İstanbul'dan 3 Gün Efes, Pamukkale, Priene, Milet ve Didyma Turu

TALEP FORMU

İstanbul'dan 3 Gün Efes, Pamukkale, Priene, Milet ve Didyma Turu

Efes
Muhtemelen Türkiye'nin en ünlü antik bölgesi... Liman kenti olarak yoğun bir ticaret merkeziydi. Efes, tarihte dünya üzerinde büyük bir etkiye sahipti.  Ayrıca, erken Hıristiyanlığın önemli bir dini merkezi konumunda idi ve Vahiy Kitabında belirtilen yedi kiliseden biri de buradadır. . Artemis Tapınağı ,  Meryem Ana Evi  ve  Aziz John Kilisesi'ni de içinde barındırır.

Pamukkale ve Hierapolis
Pamukkale  , beyaz basamaklı kalsiyum kaynakları ile ünlüdür ve 17 adet sıcak su kaynağı bulunmaktadır. Kaplıca suları yüzeye çıktığında, sudaki karbondioksit kaybolur ve Pamukkale'nin güzel beyaz basamakları, kalsiyum bikarbonat çökünce biçimlenir. Bu doğal güzelliği görmek bir zevk. Pamukkale'de yürüyebilir, hatta antik havuzun sıcak suyunda rahatlama şansı bulabilirsiniz.
Pamukkale'nin kaplıca sularının hemen üzerine inşa edilen Hierapolis  , güçlü bir antik kenttir ve UNESCO Dünya Mirası Alanlarından biridir. M.Ö. 2. yüzyılda Bergama Kralı tarafından yaptırrılmıştır.  Kent birçok önemli mabetle ün salmış ve aynı zamanda tarihte önemli bir ticaret merkezi görevini de üslenmiştir. Hierapolis, tekstil ürünleri ile ünlü olduğu için mor kalıp ve kumaş yapımcılığıyla ünlenmiştir.

Priene, Milet, Didyma
Priene  , İyonya Birliği üyesi olan antik bir Yunan kentiydi. Aynı zamanda zengin bir liman şehriydi. Doğal afetlerden dolayı üç kez tekrar yenilenmiştir.  Priene, İyonya Birliği'nin merkezi türbesini taşıyordu ve her zaman büyük bir manevi ve dini öneme sahiplik etti. Priene'nin çok sayıda Helenistik sanat örneği vardır. Bouleuterion ,  Tiyatro  ve  Athena Tapınağı  görülmesi gereken en önemli kalıntılardır.
Milet ise  birçok ünlü filozofun evidir. Bir zamanlar Anadolu'nun en büyük şehriydi  . Bugün görülecek en önemli kalıntı, tiyatro ve  Faustina Hamamları... 
Didyma, Apollon Tapınağı  ve  Medusa Başıyla ünlüdür  . 

-3 Gün Efes, Pamukkale, Priene, Milet ve Didyma Tur Programı
1.gün
05:00 Otelden alıyoruz ve hava alanına transfer
07:00 İzmir'e uçuş 
08:05 İzmir'e varış, şoförle buluşma ve Efes / Selçuk'a yolculuk .
09:00 Efes'e varış. Tam gün Efes Turu başlıyor. Önce Artemis Tapınağı'nı ziyaret ediyoruz, sonra Efes'e giditoruz . Görülecek yerler: Celsus Kütüphanesi , Hadrian Tapınağı , Trajan Çeşmesi ve Tiyatro . Yerel bir Türk restoranında öğle yemeği alıyoruz ve Virgin Marry's House'a geçiyoruz. Tur sonrası geceyi Kuşadası'nda (öğle ve akşam yemeği dahil) geçirmek üzere otele gidiyoruz.
2. gün
Kahvaltı saat 08:00 de. Kuşadası'ndaki otelimizden ayrılıyor  ve  Pamukkale / Denizli'ye doğru yola çıkıyoruz. Pamukkale'ye ulaşmak 3 saat sürüyor. Pamukkale turunun tadını çıkarmak için birkaç güzel doğal ve tarihi nokta var. Profesyonel rehberinizin yardımıyla, traverten teraslarını ziyaret edip yürüyoruz.   Amfitiyatro ,  Apollon Tapınağı ,  Aziz Philip'in Martyrium ,  Kleopatra Havuzu  ve  Nekropolü (Kleopatra antik havuzunda yüzmenin, havuza girmeden önce ödemeniz gereken ek bir ücrete tabi olduğunu unutmayın)'nü de mutlaka görüyoruz. Turdan sonra Kuşadası'ndaki otelimize geri dönüyoruz.(Kahvaltı, öğle ve akşam yemeği dahil).
3 gün
Otelde kahvaltı yaptıktan sonra Priene'ye gidiyoruz.  Athena Tapınağı , Bouleuterion , Agora ve Altar Zeus ve Tapınağı'nı ziyaret ediyoruz. Sonra  Milet'e gidiyoruz. Delphinium , Nymphanion , Tiyatro ve Faustina Hamamlarını ziyaret ediyoruz. Milet'ten sonra, Didyma'ya geçiyoruz. İlk önce yerel bir restoranda öğle yemeği alıyoruz. Sonra Apollon Tapınağı'nı ziyarete gidiyoruz.. Tur sonrası İstanbul'a uçmak için İzmir Havalimanı'na transfer ... Otele vardığımızda, havaalanından İstanbul'daki otelimize transfer olmak için karşılanıyorsunuz. Turumuz sona eriyor... 




Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler:
Kişisel harcamalar
İçecekler


 
Fiyata Dahil Olan Hizmetler:
 Ören yeri ve müzelere giriş ücretleri
Transferler
Konaklama
1. gün öğle ve akşam yemeği, 2. gün kahvaltı, öğle ve akşam yemeği, 3. gün kahvaltı ve öğle yemeği
Yurtiçi uçak bileti ve tüm ulaşım
Profesyonel rehber
Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler:
Kişisel harcamalar
İçecekler