TALEP FORMU

Taşikardi

  Tedavi metodu aritminin cinsine ve ciddiyetine göre değişir. Kalp dışı sebeplere bağlı taşikardiler, altta yatan sebep düzelmedikçe devam ederler. Onun için bu tür taşikardilerin tedavisi, buna sebep olan hastalığın tedavisiyle mümkündür. Öncelikle bir Kardiyoloji Uzmanının değerlendirmesi önemlidir. Çünkü çarpıntılar kardiyak kökenli olanlardır. Kardiyak nedenler bertaraf edildikten sonra gerekli tedavi yapılır.
  Bir çok süreksiz aritmiler yaşam şeklini değiştirmek dışında tedaviye ihtiyaç duymazlar.
Bunlar;
– Kafeinli içecekleri azaltmak veya kesmek
– Alkol alımını azaltmak
– Sigarayı bırakmak
– Bazı ilaçlardan kaçınmak (grip ilaçları gibi)
– Stresi kontrol altına almak
– Betabloker, kalsiyum kanal blokerleri, veya digoksin gibi ilaçlar reçete edilebilir.
Ciddi durumlarda antiaritmik ilaçlar önerilebilir. Bu ilaçlar aritmiye yol açabilecek ciddi yan etkilerinden dolayı dikkatli kullanılmalıdır.
   Ciddi durumlarda antiaritmik ilaçlar önerilebilir. Bu ilaçlar aritmiye yol açabilecek ciddi yan etkilerinden dolayı dikkatli kullanılmalıdır.
Taşikardi genellikle kalbin çalışma düzenini bozduğu için kalp durması veya kalp yetersizliğine sebep olur ve hayatı tehdit eder. Ancak atriyal fibrilasyon gibi bazı aritmiler sırasında kalbin içinde pıhtı oluşup daha sonra buradan kopan pıhtıların beyin ve kalp damarlarını tıkama riski vardır. Bu riskin mevcut olduğu hastalar sürekli kan sulandırıcı ilaç almak zorundadır.
Atriyal fibrilasyon gibi bazı aritmilerin hayati tehlikesi düşüktür ve ayakta tedavi edilebilir. Ventriküler taşikardi gibi kalbin karıncıklarından kaynaklanan aritmiler ise hastaneye yatırılarak tedavi edilmelidir.