TALEP FORMU



  1915 yılında sırasında  Birinci Dünya Savaşı  şiddetli bir şekilde yaşandı. Anzak  ve  Türkler cesurca savaşmış ve onbinlerce can vermişlerdir.  Bu savaş trajedisi,  Türkiye'nin kuzeybatısındaki Gelibolu Yarımadası'nda gerçekleşti  . Bugün bu savaş alanları, bu trajik istilada ölenler için anıt olarak tutulmaktadır. 25 Nisan, her yıl Anzak Günü olarak hem Avustralya'da hem de Türkiye'de olarak anıldı.
Çanakkale Boğazı / Hellespont'un güneybatı ucunda bulunan Troy  , tarihte ve efsanelerde popüler bir yerdir.  Homer tarafından  Yunan illiad efsanesinde anlatılan  Truva Savaşı bu topraklarda gerçekleşti. Bu yerin doğal güzelliğinin yanı sıra,  Erken Tunç Çağı  ve  Bizans İmparatorluğu'nun tarihi  eserleri de göze çarpmaktadır. Truva  filminde kullanılan orijinal  Truva Atı da Çanakkale'dedir..
   Pamukkale  , güzel beyaz teraslara ve Hierapolis antik kentine sahip doğal bir turizm  bölgesidir . Pamukkale travertenlerini besleyen 17 sıcak su kaynağı bulunmaktadır. Burası binlerce yıldır sağlık merkezi olarak kullanıldı. Hierapolis antik kenti Pamukkale'nin tepesinde yer almaktadır. Geçmişte Yunan ve Roma nüfusuna ev sahipliği yaptı. Pamukkale'de ziyaret edilebilecek pek çok doğal ve tarihi eser var; Travertenler ,  Kleopatra Havuzu ,  Amfitiyatro ,  Apostle Philip'in Şehitliği ,  Domitian Kapısı ,  Nekropol  ve  Apollo Tapınağı...
Antik Yunan kenti  Efes  , Türkiye'nin  batısında, Ege Bölgesi'nde yer almaktadır  . MÖ 10. yüzyılda inşa edilen Efes,  Klasik Yunan zamanlarında İyonlar Birliği'nin on iki kentinden biriydi. Kent Roma İmparatorluğu'nun kontrolünü ele geçirdikten sonra, Küçük Asya'daki 3. büyük Roma şehri olarak daha önemli hale geldi. Ayrıca Efes,  Vahiy Kitabında  belirtilen  Yedi Kiliseden birini barındırır. Önemli noktalar; Celsus Kütüphanesi ,  Augustus Kapısı ,  St Jean Kilisesi'ne  ve  Artemis Tapınağı...


                                                      4 Gün Gelibolu, Truva, Pamukkale ve Efes Tur Programı
1.gün
Turun ilk günü Gelibolu'ya ayrılmıştır. Çanakkale'deki otelimizden, aracımıza biniyoruz ve Gelibolu'ya gidiyoruz. Yerel bir restoranda Eceabat'ta öğle yemeği  yiyoruz. Profesyonel rehberle gezilecek yerler;  Brighton Plajı ,  Plaj Mezarlığı ,  ANZAC Koyu ,  Ariburnu Mezarlığı ,  ANZAC Anma Alanı ,  Mehmetcik Heykeli'ne Saygı ,  Yalnız Çam Avustralya Anıtı ,  Johnston Jolly Mezarlığı ,  Müttefik ve Türk siperleri ve tünelleri , 57. Piyade Alayı. mezarlığı , Nek Mezarlığı  ve  Chunuk Bair Yeni Zelanda Anıtı... Gezinin sonunda check-in yapmak için otelimize transfer ediliyoruz. Geceyi Çanakkale'de geçiriyoruz.
2. gün
İkinci gün yarım gün  Troy  turu... Kahvaltımızı otelde yapıyoruz ve tur rehberi ile birlikte Truva harabelerine gidiyoruz. Rehberimiz bize İlliad'da söylenen Truva efsanesini  ve şehirle ilgili tarihi bilgileri anlatacak. Turdan sonra  Selçuk / Kuşadası'na (yaklaşık 12: 30'da) gitmek üzere Çanakkale otogarına gidiyoruz. Kuşadası'ndaki otelimize gidiyoruz. . Geceyi Kuşadası'nda geçiriyoruz..
3 gün
Kahvaltıdan sonra Pamukkale'ye doğru yola çıkıyoruz. (3 saat sürer). Tur rehberimizle yerel bir restoranda öğle yemeği yiyoruz. Öğle yemeğinden sonra gidilecek yerler; Hierapolis'te bulunan  Nekropol , Roma Hamamı, Domitian Kapısı, Latrina, Petrol Fabrikası, Frontinus Caddesi, Agora, Bizans Kapısı, Triton Çeşmesi, Katedral, Apollon Tapınağı, Plütonyum,  Tiyatro  ve  Antik Havuz...  Travertenlerde yürürken, Pamukkale'nin en iyi yerlerinin fotoğrafını çekme şansını yakalıyoruz. Turun sonunda Kuşadası'ndaki otelimize geri dönüyoruz. Geceyi Kuşadası'nda geçiriyoruz..
4. gün
Turun dördüncü günü Efes'e ayrılır.. Sabah saat 08: 00'de kahvaltı yaptıktan sonra, tam gün Efes turuna katılıyoruz. Rehberimiz, tarihi Rum kenti gibi önemli yerleri gösterecektir.  Artemis Tapınağı  (dünyanın yedi harikasından biri),  Hadrian Tapınağı ,  Celsus Kütüphanesi ,  tiyatro  ve hamamlar... Mary'nin son günlerini geçirdiği Meryem Ana Evi de Efes Turu'na dahildir. Günün sonunda Kuşadası'ndaki otelimize (ya da Çanakkale'ye hareket etmek için Kuşadası / Selçuk otobüs durağına) gidiyoruz. Turumuzu tamamlıyoruz...

 
Fiyata Dahil Olan Hizmetler: 
-Konaklama
-Kahvaltı ve öğle yemeği
-Ören yerleri ve müzelere giriş ücretleri
-Transferler
-Profesyonel rehber
Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler:
-Kişisel harcamalar 
-Akşam yemeği ve içecekler