Uçakla 2 Gün Efes Pamukkale Aphrodisias Turu

TALEP FORMU

Uçakla 2 Gün Efes Pamukkale Aphrodisias Turu


Pamukkale, Aphrodisias ve Efes Hakkında
Pamukkale , beyaz basamaklı kalsiyum kaynakları ile ünlüdür. Pamukkale'de 17 adet sıcak su kaynağı bulunmaktadır. Kaplıca suları yüzeye çıktığında, sudaki karbondioksiti kaybeder ve kalsiyum bikarbonat çökerek travertenleri oluşturur. Pamukkale'de yürüyebilir, hatta antik havuzun sıcak suyunda rahatlama şansı bulabilirsiniz.
Hierapolis  , Pamukkale'nin kaplıca sularının hemen üstüne kurulmuş, güçlü bir antik kenttir ve UNESCO Dünya Mirası Alanlarından biridir. M.Ö. 2. yüzyılda Bergama Kralı tarafından yaptırılan Hierapolis, daha sonra bir Roma kentine dönüştü. Pagan kökleri ve Hristiyan gelenekleri ile tarihi yerlere ve antik kalıntılara hayran kalmamak mümkün değil.
Aphrodisias , şehirde eşsiz bir kült imajına sahip olan Yunan aşk tanrıçası “Afrodit” olarak adlandırılmıştır. Mermer ocağının yakınında bulunan Aphrodisias, güzel işlenmiş heykelleriyle Roma dünyasında ünlü bir şehir haline geldi. Günümüzde pek çok heykel hala Afroditler müzesinde görülmeye değer. Ayrıca Aphrodisias, Türkiye'nin en iyi korunmuş antik kentlerinden biri olarak bilinir.
Efes muhtemelen Türkiye'nin en ünlü antik bölgesi... Liman kenti olarak yoğun bir ticaret merkeziydi. Efes antik dünya üzerinde büyük bir etkiye sahipti. Ayrıca, erken Hıristiyanlığın önemli bir dini merkeziydi. Ayrıca Vahiy Kitabında belirtilen yedi kiliseden biri de buradadır. Artemis Tapınağı , Meryem Ana Evi ve Aziz John Kilisesi ile çevrili olan otel, aynı zamanda Türkiye'nin en önemli turistik yerlerinden biridir.

Tur Programı
1. Gün - Efes Turu
05:00 Havaalanına transfer
07:00 İzmir'e uçuş.
08:05 İzmir'e varış, şoförle buluşma ve Kuşadası'na yolculuk.
09:00 Kuşadası'na varış. Tam gün Efes Turu başlıyor. Önce Artemis Tapınağı'nı ziyaret ediyoruz, sonra Efes'e gidiyoruz. Efes'te Celcus Kütüphanesi, Hadrian Tapınağı, Trajan Çeşmesi ve Tiyatro görüyoruz. Yerel bir Türk restoranında öğle yemeği yiyoruz ve Virgin Marry'nin evine  gidiyoruz.
17:00 Turun sonunda otele dönüş.
2. Gün - Aphrodisias ve Pamukkale Turu 
07:00 Afrodisias Turu için otelden ayrılıyoruz.
09:00 Afroditilere varış. Sebasteion, Tiyatro, Agora, Tiberius Portico, Hadrian Hamamları, Piskopos Sarayı, Afrodit Tapınağı, Odeon, Stadyum, Tetraphylon'u ziyaret...
12:00  öğle yemeği.
12:30 Pamukkale'ye hareket.
14:00 Pamukkale'ye varış. Hierapolis'i ziyaret edip Nekropolis, Roma Bahtleri, Domitian Kapısı, Latrina, Petrol Fabrikası, Frontinious Caddesi, Agora, Bizans Kapısı, Triton Çeşmesi, Katedral, Apollon Tapınağı, Plütonyum, Tiyatro, Antik Havuz... 45 dakikalık bir serbest zaman. 
17:00 Turun sonu ve Denizli havaalanına gidiş.
18:00 Denizli havaalanına varış.
19:05 İstanbul'a dönüş.
20:15 İstanbul'a varış. Otele transfer.