TALEP FORMU


Uçakla Pamukkale, Efes, Kapadokya Turu 
  Pamukkale , güzel beyaz teraslara ve Hierapolis antik kentine sahip doğal bir turizm bölgesidir . Pamukkale'de travertenleri besleyen 17 sıcak su kaynağı bulunmaktadır. Yer, binlerce yıldır sağlık merkezi olarak kullanıldı. Hierapolis antik kenti Pamukkale'nin tepesinde yer almaktadır. Geçmişte Yunan ve Roma nüfusuna ev sahipliği yaptı. Pamukkale'de ziyaret edilebilecek pek çok doğal ve tarihi yer var; Travertenler , Kleopatra Havuzu , Amfitiyatro , Apostle Philip'in Şehitliği , Domitian Kapısı , Nekropol ve Apollo Tapınağı..
  Antik Yunan kenti Efes , Türkiye'nin batısındaki Ege Bölgesi'nde yer almaktadır . MÖ 10. yüzyılda inşa edilen Efes, Klasik Yunan zamanlarında İyonlar Birliği'nin on iki kentinden biriydi . Kent Roma İmparatorluğu'nun kontrolünü ele geçirdikten sonra, Küçük Asya'daki 3. büyük Roma şehri olarak daha önemli hale geldi. Ayrıca Efes, Vahiy Kitabında belirtilen Yedi Kiliseden birini barındırır. Bazı önemli noktalar: Celsus Kütüphanesi , Augustus Kapısı , St Jean Kilisesi'ne ve Artemis Tapınağı...
  Kapadokya , İç Anadolu'da bulunur ve tarihi bir öneme sahiptir. Hıristiyan kaynaklar, tarih boyunca Kapadokya'dan bahseder. Kapadokyalılar , Herodot zamanında Toros dağından Karadeniz'e kadar bölgede geniş bir alanı işgal ediyorlardı . Kapadokya'nın öne çıkan eseri Peri Bacaları...

4 Gün Pamukkale, Efes, Kapadokya Turu Programı
1.gün
05:00 Havaalanına transfer .
07:00 İstanbul'dan Denizli'ye uçuş  . 
08:00 Denizli'ye indiğinizde arkadaşlarımızdan biri sizi isim levhası ile karşılıyor. Daha sonra Pamukkale'deki ofisimize gidiyorsunuz.
09:30 Yerel rehberimiz ve diğer katılımcılarla tanıştıktan sonra gezi başlıyor. Tur, yaklaşık 45 dakikalık bir boş zamanın ardından yerel bir restoranda öğle yemeği ile devam ediyor. Ziyaret edilecek yerler; Hierapolis'te  bulunan  Nekropol , Roma Hamamı, Domitian Kapısı, Latrina, Petrol Fabrikası, Frontinus Caddesi, Agora, Bizans Kapısı, Triton Çeşmesi, Katedral, Apollon Tapınağı, Plütonyum,  Tiyatro  ve  Antik Havuz... Ayrıca, Karahayıt ve Kırmızı Su tura dahildir.
16:00 Turun sonu.
16:00 Kuşadası'na transfer. Kuşadası'nda bir gece konaklıyoruz.
2. gün
09:00 Otelden alıyoruz ve tura başlıyoruz.
09:30 Antik Efes kenti, Meryem Ana Evi, Artemis Tapınağı'nı ziyaret ediyoruz. Tur rehberimiz bizi yönlendirir ve kalıntılarla ilgili tüm detayları verir.
16:00 Turun sonu..
Uçuş saatine göre, Kapadokya'ya uçuş için havaalanına transfer...
Kapadokya'ya vardıktan sonra otele transfer...
Kapadokya'da konaklıyoruz.
3. gün
Kapadokya'daki otelimizden saat 09: 00'da alınıyoruz. Daha sonra tur rehberi ve diğer katılımcılarla tanışıyoruz.
Turun ilk durağı kırmızı renkli ay manzarasına sahip Devrent Vadisi... Tarihte hiç bir zaman yerleşim yeri olarak kullanılmamasına rağmen, eşsiz manzara ve kaya oluşumları vadinin en ilgi çekici yerleridir. Rehberimiz bu kayaların nasıl oluştuğunu açıklıyor.
Daha sonra Paşabağ'ı ziyaret ediyoruz.( The Monks's Valley olarak da bilinir  ). Bu yer, MS 4. yüzyılda burada yaşayan keşişlerin ismini almıştır. Burada ayrıca farklı kaya oluşumlarını ve mantar şeklindeki bacaları da görüyoruz.
Yerel bir restoranda Andolu yemekleri ile karnımızı doyuruyoruz.
Bir sonraki durak Avanos şehri... Burada seramik atölyesine girebiliriz. Ayrıca kendi çömleklerinizi yaratmayı da deneme şansımız mevcut.
Sonraki durak: Güvercin Vadisi... 
Ziyaret edilecek bir sonraki yer ise Uçhisar Tepesi....  Eşsiz kaya mağaraları...
Göreme Vadisi ise en iyi Esentepe'den görülür  . Bu simge üzerindeki en iyi jeolojik oluşumların panoramik fotoğraflarını çekme şansımız var.
Turun son durağı  Göreme Açık Hava Müzesi .Manastır yapılarında fresk eseri olan mağara kiliselerini görüyoruz. Tur rehberimiz, bunların 10. ve 12. yüzyıllar arasında nasıl oluştuğunu anlatıyor.
Turun sonunda otele geri dönüş yapıyoruz.
4. gün
Kapadokya'daki otelimizden alınıyoruz. Daha sonra tur rehberi ve diğer katılımcılarla tanışıyoruz.
Turun ilk durağı, karmaşık el yapımı tüneller ve antik mağaralar ile Derinkuyu . Derinkuyu Yeraltı Yerleşimi, Türkiye'de bulunan en büyük yeraltı şehri ve Kapadokya'daki diğer yeraltı yerleşimleri arasında en popüler olanıdır.
 Bölgede bulunan en önemli kilise ve mağara örneklerinden bazılarını gezerken, bir sonraki durak ise Ihlara Vadisi'ne 4 km uzaklıktadır  .
Ve yerel bir restoranda öğle yemeği zamanı..
Belisirma Köyü... Ala ,  Bezirhane ,  Karagedik  ve  Direkli  kilise kalıntıları, Bizans  döneminin güzel kalıntılarındandır.
Sonra önemli bir manastır olan Selime'ye doğru yol alıyoruz.
Turun son durağı  Nar Gölü... Göl, Derinkuyu ve Ihlara'ya 30 km mesafede volkanik bir kraterdir.
Tur sonunda Havalimanına transfer ediliyoruz.
İstanbul havalimanına ulaştıktan sonra otele transfer... Turumuz sona eriyor.
 
Fiyata Dahil Olan Hizmetler:
Otellere ve Havalimanlarına gidiş-dönüş transferleri.
Yurtiçi uçak biletleri
 2 Gece Konaklama
Kahvaltı ve öğle yemeği
Ören yeri ve müzelere giriş ücretleri
Profesyonel Tur Rehberi
Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler:
Kişisel harcamalar 
Akşam yemeği ve içecekler