8 Gün Kapadokya, Efes, Pamukkale ve Antalya Turu

TALEP FORMU

8 Gün Kapadokya, Efes, Pamukkale ve Antalya Turu



Kapadokya  , İç Anadolu'da bulunur ve tarihi bir öneme sahiptir. Hıristiyan kaynaklar, tarih boyunca Kapadokya'dan bahseder. Kapadokyalılar  , Herodot zamanında  Toros dağından Karadeniz'e  kadar bölgede geniş bir alanı işgal  ediyorlardı  . Eşsiz  Peri Bacaları, Antik Yunan kenti  Efes, Türkiye'nin  batısındaki  Ege Bölgesi'nde yer almaktadır  . MÖ 10. yüzyılda inşa edilen Efes,  Klasik Yunan zamanlarında İyonlar Birliği'nin on iki kentinden biriydi. Kent, Roma İmparatorluğu'nun kontrolünü ele aldıktan sonra, Küçük Asya'daki 3. büyük Roma şehri olarak daha önemli hale geldi. Ayrıca Efes,  Vahiy Kitabında  belirtilen  Yedi Kiliseden birini barındırır. Bazı önemli noktalar: Celsus Kütüphanesi ,  Augustus Kapısı ,  St Jean Kilisesi'ne  ve  Artemis Tapınağı...
 Pamukkale, güzel beyaz teraslara ve Hierapolis antik kentine sahip doğal bir turizm  bölgesidir . Pamukkale travertenlerini  besleyen 17 sıcak su kaynağı bulunmaktadır. Yer, binlerce yıldır sağlık merkezi olarak kullanılmıştır. Hierapolis antik kenti, Pamukkale'nin tepesinde yer almaktadır. Geçmişte Yunan ve Roma nüfusuna ev sahipliği yaptığı bilinir. Pamukkale'de ziyaret edilebilecek pek çok doğal ve tarihi yer var; travertenler ,  Kleopatra Havuzu ,  Amfitiyatro ,  Apostle Philip'in Şehitliği ,  Domitian Kapısı ,  Nekropol  ve  Apollo Tapınağı...
  Türkiye'nin en büyük uluslararası deniz beldesi olan Antalya , dünyada en çok ziyaret edilen üçüncü şehirdir. M.Ö. 150 yıllarında Yunanlılar tarafından kurulan Bergama Kralı II. Attalos (Attaleia) adını taşıyan şehir, Bizans İmparatorluğu döneminde, en büyük şehirlerden biriydi. Kaleiçi, Antalya'nın eski ana merkezidir ve dar eski sokaklarda Osmanlı dönemi evleri vardır. Şehirde dolaşırken Hadrian Kapısı , Saat Kulesi ve Şehir Surları gibi görülecek çok eser var .
8 Gün Kapadokya, Efes, Pamukkale ve Antalya Tur Programı
1.gün
Turun ilk günü Kuzey Kapadokya'yı kapsıyor. Sabah erkenden İstanbul'daki otelimizden aracımızla alınıyoruz. Havaalanı transferinden sonra Kapadokya'ya gidiyoruz. Kapadokya'ya vardığınızda, eşyalarımızı bırakmak için mağara otellerinden birine gidiyoruz. Ondan sonra Kapadokya (Kuzey) turu , küçük bir grup ve profesyonel bir rehber ile başlıyor. Göreme Milli Parkı  , Kapadokya'daki ilk varış noktamız. En ilginç kaya yapıları ve kutsal alanlarından bazılarını görüyoruz. Sonraki durağımız kırmızı renkli ay manzarası ile Devrent Vadisi. Sonraki hedefimiz Peri Bacaları içinde bulunan Monk'un Vadisi ,  Pasabag... Ayrıca Cavusin Köyü'ndeki kaya evleri ve kiliseler ilk gün görülecek yerlerdir.  Turdan sonra Kapadokya'yı dolaşmakta serbest zaman ve geceyi otelde geçiriyoruz.
2. gün
Turun ikinci günü Güney Kapadokya'ya ayrılıyor. Kahvaltımızı otelde yapıyoruz ve 09: 30'da tura başlamak için otelden  alınıyoruz. İkinci gün gidilecek yerler: Güvercinlik Vadisi  ( Güvercinlik ) ve el sanatları mağaraları, Derinkuyu'nun  ( Kaymaklı ) büyük yeraltı şehirleri  , Gül Vadisi'nin gül renkli kayaları   (bu kayalar gün içerisinde renk değiştirir), mağara tünelleri, evler ve kiliselerdir. Tur sonunda geceyi geçirmek için otelimize geri dönüyoruz.
3 gün
Kahvaltımızı Kapadokya'daki otelimizde yaptıktan sonra, İzmir'e uçuş için otelden ayrılıyoruz ve vardığımızda, Kuşadası'ndaki otelimize transfer ediliyoruz. Eşyalarımızı otele teslim ettikten sonra Kuşadası'nda serbest zaman... Geceyi Kuşadası'nda geçiriyoruz..
4. gün
Turun dördüncü günü Efes'e ayrılıyor. Saat 08: 30'da kahvaltıdan sonra tam gün Efes turu yapıyoruz. Rehberimiz ile birlikte önemli tarihi noktaları görüyoruz.  Artemis Tapınağı  (dünyanın yedi harikasından biri ),  Hadrian Tapınağı ,  Celsus Kütüphanesi ,  tiyatro  ve  Hamamları... Mary'nin son günlerini geçirdiği Meryem Ana Evi de Efes Turu'na dahildir. Günün sonunda geceyi geçirmek için Kuşadası'ndaki otelimize geçiyoruz.
5. gün
Kahvaltı sabah saat 08: 00'de verilir. Saat 08: 30'da Pamukkale'ye transfer gerçekleşir. Pamukkale / Denizli'ye ulaşmak 3 saat sürüyor. Pamukkale'ye vardığımızda, önce yerel bir lokantada öğle yemeği yiyoruz, ardından tur başlangıcı... Pamukkale turunda önemli doğal ve tarihi noktalar var. Profesyonel rehber yardımıyla, traverten teraslarını ziyaret edip yürüyoruz. Hierapolis antik kenti gibi de önemli merkezler vardır.  Amfitiyatro ,  Apollon Tapınağı ,  Aziz Philip'in Martyrium ,  Kleopatra Havuzu  ve  Nekropolü... Turun sonunda Denizli'ye geçiyoruz ve otogardan Antalya'ya gitmek için  yola koyuluyoruz. Antalya otobüs terminalinden alınıp ve otelimize transfer ediliyoruz. Geceyi Antalya'da geçiriyoruz.
6. gün
Kahvaltımızı otelde yaptıktan sonra Antalya turu başlar. Perge, Aspendos ve Kurşunlu Şelalelerini ziyaret ediyoruz. Turun ilk durağı Perge antik kenti... Perge, Pamphylia bölgesindeki en büyük antik kentlerden biridir. (aynı zamanda Pamphylia'nın başkentidir). Roma Hamamları , Agora , Colonaded Caddesi , Nympharium ve Stadyum , Perge'de ziyaret edilecek yerlerdir. Sırada Aspendos Antik Tiyatrosu var .. MS 2. yy'da inşa edilen, festival ve konserler için kullanılan Aspendos Tiyatrosu, bölgedeki en iyi korunan yapılardan biridir. Yerel bir restoranda öğle yemeğinden sonra, bir sonraki durak Side  ( antik Seeda ) ' nın antik limanıdır . Tiyatro , Roma Hamamları ve Apollon Tapınağı Side'de gezilebilecek yerlerdir. Side'den sonra biraz boş zamanımız olacak ve geri dönüş yolunda, Kurşunlu Şelaleleri'ni ziyaret ediyoruz . Geceyi Antalya'daki otelimizde  geçiriyoruz.
7. gün
Turun yedinci gününde, Antalya'da serbest zaman... Konaklama Antalya'da.
8. gün
 Kahvaltımızı otelde alıyoruz. Otelden çıkış yaptıktan sonra İstanbul uçuşumuz için Antalya Havalimanı'na transfer  oluyoruz. İstanbul havalimanından alınıp ve otelimize ulaşıyoruz ve turumuz sona eriyor.

 
Fiyata Dahil Olan Hizmetler: 
Konaklama
Kahvaltı ve öğle yemeği
Ören yeri ve müzelere giriş ücretleri
Yurtiçi uçak biletleri
Transfer
Profesyonel tur rehberliği
Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler:
Kişisel harcamalar 
Akşam yemeği ve içecekler